Dia Internacional de l'Implant Coclear a la Comunitat Valenciana
El Dia Internacional de l'Implant Coclear s'ha commemorat a la Comunitat Valenciana amb una sèrie d'iniciatives destinades a donar visibilitat a aquesta efemèride. Des de la il·luminació de monuments fins a xerrades informatives, passant per la difusió en xarxes socials i la participació d'institucions, centres educatius, universitats i entitats esportives, la campanya ha aconseguit sensibilitzar la societat sobre la importà ncia de l'implant coclear i l'accessibilitat auditiva.
A continuació, repassem les accions més destacades que es van dur a terme a Castelló, Alacant i València per a celebrar aquesta jornada.
A continuació, repassem les accions més destacades que es van dur a terme a Castelló, Alacant i València per a celebrar aquesta jornada.
A la provÃncia de Castelló, la Font de la Plaça Major es va il·luminar de morat com a sÃmbol de suport al Dia Internacional de l'Implant Coclear, igual que l'Ajuntament d'Onda. A més, l'Ajuntament va distribuir cartells informatius en els Centres d'Envelliment Actiu (CEA) de tota la provÃncia per a sensibilitzar a la població.
El 25 de febrer, en col·laboració amb la regidoria de la Gent Gran, es va dur a terme una xarrada en el CEA de Castelló dirigida a persones de la tercera i quarta edat. L'esdeveniment va comptar amb la participació de la Dra. Marta Faubel, Cap d'ORL de l'Hospital General Universitari de Castelló, qui va oferir informació detallada sobre l'implant coclear, el seu funcionament i els beneficis que aporta als qui pateixen pèrdua auditiva severa. A més, es van realitzar xarrades de sensibilització dirigides a l'alumnat del CEIP Fadrell, amb l'objectiu de conscienciar a les noves generacions sobre la importà ncia de l'accessibilitat auditiva.
A la provÃncia d'Alacant, es va il·luminar l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i la cartelleria de la campanya es va difondre en la flota d'autobusos de l'empresa Autobuses Melillenses, a la ciutat d'Elx. A més, en el Centre Educatiu Santa Teresa d'Alacant es va impartir el 12 de febrer una xarrada sobre l'implant coclear dirigida al personal docent i no docent.
A València, diverses institucions van participar en la celebració. L'Ajuntament de València va recolzar la iniciativa difonent informació en les seues xarxes socials, col·locant el 25 de febrer, una taula informativa en el propi edifici consistorial i il·luminant el monument de la Porta de la Mar. Aixà mateix, es va publicar el cartell del Dia de l'Implant Coclear a les pantalles (MUPIS) situades a la Plaça de l'Ajuntament.
L'Ajuntament de Sagunt també es va sumar a la campanya il·luminant la façana del seu edifici, mentre que l'Ajuntament de Moncada va organitzar una xarrada per a persones majors i va disposar una taula informativa en el seu Centre de Majors.
Altres municipis com Viver i Alcublas també es van unir a la commemoració del Dia Internacional de l'Implant Coclear, col·locant estands informatius en les seues places principals, enfront dels edificis de l'Ajuntament, per a donar visibilitat a aquesta causa i sensibilitzar als ciutadans sobre la importà ncia de l'implant coclear.
El transport públic metropolità també hi va participar activament. Des del 24 de febrer, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) va vinilar tres autobusos amb el cartell de la campanya, els quals van circular per València fins al 6 de març. A més, l'EMT va emetre un espot informatiu en les pantalles de la seua flota, mentre que Metrovalencia va instal·lar panells informatius en algunes estacions durant tota la setmana. Aixà mateix, es van habilitar estands informatius en tres de les estacions amb major afluència de viatgers: Colón, Safranar i Xà tiva.
El Llevant UD també es va sumar a la sensibilització sobre l'implant coclear, projectant un vÃdeo en els seus videomarcadors abans del partit contra el Mirandés. A més, va il·luminar el seu estadi i ens va convidar al costat d'un grup de socis a prendre'ns una fotografia amb la il·luminació commemorativa.
Les universitats de la Comunitat Valenciana també van donar suport a la iniciativa. La Universitat Catòlica de València (UCV) va difondre la cartelleria tant en format fÃsic en les seues instal·lacions com en xarxes socials, mentre que la Universitat Jaume I (UJI) va compartir el cartell a través de les seues plataformes digitals.
Finalment, la Universitat Jaume I (UJI) també es va sumar a la commemoració a través de la seua emissora università ria amb un programa especial en "Sense Barreres", espai dedicat a la inclusió i l'accessibilitat. Durant el programa, es va abordar la importà ncia de donar visibilitat a l'implant coclear i Laura Garrigós va explicar la seva experiència com a usuà ria i sòcia. A més, l'UJI va difondre el cartell commemoratiu a través de les seues xarxes socials, contribuint a la visibilització d'aquesta iniciativa
