Workshop EURO-CIU. Valencia 3 y 4 de noviembreEURO-CIU Workshop. València (Espanya) 3 i 4 de novembre del 2023.
Construïm ponts de comunicació accessibles.
Aprenent els implantats coclears els uns dels altres.

El col·lectiu de persones sordes usuàries d'Implant Coclear rebutja les “burles” que va rebre Pilar Lima per ser una candidata sorda i lesbiana en el " El Hormiguero"

Escrit per AICCV on .

Just en el Dia Mundial contra la LGTBIfobia, en el programa "El Hormiguero", la candidata a l'Alcaldia de València, Pilar Lima, va ser esmentada repetidament "burlant-se" de la seua condició sexual i la seua discapacitat auditiva.

València, 18/05/2023 – Els teleespectadors del programa van rebre gratuïtament de part de Pablo Motos, el presentador i MiguelLago, el seu col·laborador en el programa de Antena3, comentaris homòfobs i vexatoris sobre una candidata política, no per les seues propostes o el seu treball sinó per la seua orientació sexual i la seua discapacitat.

Aquest tipus de gràcies són contraris a la llei de Comunicació Audiovisual que indica la necessitat de ser respectuós amb la dignitat humana i la no incitació a la discriminació de grups per raó de sexe, raça, discapacitat, etc.
Des d´AICCV, Associació Valenciana d'Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana, que representa el col·lectiu de persones amb pèrdua auditiva implantada coclear, manifestem la nostra repulsa per aquestes "mofes" i faltes de respecte.

Com ONG som neutrals. No ens identifiquem políticament amb cap color del ventall constitucional, ja que, per a millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat, treballem amb tots els partits per igual en l'àmbit nacional, regional i local. Però aquest tipus de discriminació contra el col·lectiu, convertint a una persona en acudit, ens avergonyeix.

No hem de permetre que un espai en la televisió es nodrisca amb atacs i riures cap a la condició sexual o discapacitat contra les persones. Convertir en un programa d'entreteniment el que no té gens de gràcia és una falta de qualitat humana, democràtica i d'educació. 
Estem a favor que qualsevol persona amb discapacitat o sense ella puga aconseguir els seus somnis. Som ciutadans de ple dret. I la televisió hauria de ser inclusiva i integradora, no llançar contingut tòxic amb actituds més típiques del passat.

Ens prenem aquest atac a la nostra dignitat com una ofensa gravíssima al col·lectiu de persones sordes, usuàries o no d'Implant Coclear, i demandem a la cadena Antena3 una rectificació pública al mateix nivell d'audiència i horari.

unnamed

 

Compta un conte contra l'Assetjament Escolar. 2 de maig, Dia Contra l'Assetjament Escolar

Escrit per AICCV on .

Federació AICE edita i publica amb motiu del Dia Internacional Contra l'Assetjament Escolar el llibre “Un Silenci Inesperat”

Si esteu interessats i voleu sol·licitar una xarrada o que us facilitem informació, podeu contactar amb nosaltres en el telèfon 96.202.51.22 - 692151392 (Javier) o per correu electrònic escrivint a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Estudi sobre l´assetjament escolar

Conte contra l´assetjament escolar

Vídeo: Implantats Coclears contra l´assetjament escolar

No hagas oídos sordos al acoso escolar: Denuncia, apoya, defiende, comparte. Pide ayuda al profesorado y tus amistadesL'assetjament escolar és una xacra social amb la qual conviu molta de la infància i joventut, però quan ens aproximem a aquesta realitat, observem que les persones amb característiques diferents de qualsevol índole (sensorials, físiques...) sofreixen amb major ímpetu els estralls d'aquesta mena de discriminació..

En el cas de l'alumnat amb discapacitat auditiva i usuaris d'implant coclear, ens trobem sobre la base de l'estudi realitzat per la Federació AICE i publicat per la revista Oxford Academic – Journal of Deaf Studies and Deaf Education "Assetjament Escolar en Implantats Coclears" amb dades tan impactants com que la taxa d'assetjament escolar és d'un 27,6% (11,3% de manera ocasional i un 16,3% de manera severa), la qual cosa suposa triplicar les possibilitats de sofrir exclusió, odi i violència. A més, el 40% dels menors no ho han comptat mai o han trigat mesos a fer-ho i en el 60% dels casos, les víctimes consideren que realment no es va solucionar el problema, percepció compartida pels progenitors, que demanden una major ajuda i comprensió dels centres educatius.

Una de les principals conseqüències, segons les víctimes, és un empitjorament del seu estat d'ànim, la seua autoestima i un minvament seriós de la interacció social. Això, sumat a les dificultats auditives, sembra un camp de cultiu que dificulta seriosament l'evolució com a individus i la seua integració com a membres actius de la societat.

Davant la necessitat d'actuació detectada per Federació AICE, s'han realitzat en els últims anys campanyes de prevenció i conscienciació contra l'assetjament escolar que, juntament amb la col·laboració del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, voluntariat implantat coclear i/o que ha estat víctima d'assetjament escolar, s'ha escrit, il·lustrat i publicat un conte sobre la temàtica titulat "Un Silenci Inesperat" en el qual, a través de la història fictícia d'una jove implantada coclear, s'intenten trencar estereotips de gènere, esport, ètnia o discapacitat encara arrelats avui dia en alguns estrats de la nostra societat i que es reflecteixen en l'alumnat en general.

Nota de Premsa: Dia de l'Implant Coclear

Escrit per AICCV on .

NOTA DE PREMSA

El 25 de febrer, Dia Internacional de l'Implant Coclear

El Dia Internacional de l'Implant Coclear commemora la data en la qual es va realitzar la primera operació precursora d'implant coclear en el món, el 25 de febrer de 1957, fa ja 66 anys. Des de l'any 2009 se celebra aquest dia a tot el món,afavorit per la nostra entitat.

L'Implant Coclear és per a moltes persones una ajuda tècnica a l'audició desconeguda, però per a moltes altres ha sigut una obertura de nous camins oferint-los la possibilitat de recuperar la seua audició perduda.  La Federació d'Associacions d'Implantats Coclears d'Espanya (Federació AICE) junt a la Delegació, l’Associació d’Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana (AICCV) realitzarà actes de conscienciació per a donar visibilitat no sols a l'implant coclear sinó també al col·lectiu de persones usuàries i les seues famílies. Els lemes a nivell internacional d'enguany són:

 

 Orgullosa de ser Jo! Orgullós de ser Jo! Escolta'm ara!

En tota Europa hi ha més de 500.000 persones que són implantades coclears, i a Espanya concretament, comptem amb més de 22.000,60% adults i de  la 3a i 4a edat i 40% són menors, en el moment d'implantació. L'implant coclear és una ajuda tècnica auditiva, que requereix d'intervenció quirúrgica i serveix per a recuperar l'audició transformant el so en energia elèctrica estimulant el nervi auditiu.

 L'implant coclear és l'únic dispositiu mèdic capaç de reemplaçar un sentit,

 una tecnologia que ha revolucionat el món de la deficiència auditiva.

Actualment l'implant coclear està cobert per la sanitat pública, en adults i persones majors unilateralment, sense límits d'edat i en xiquets la implantació es cobreix bilateralment (un en cada oïda),però per desgràcia sol el 5,7% dels adults i persones de la 3a i 4a edat, possibles candidats a implant coclear, arriben a tindre accés a ell. No hi ha una edat específica per a ser implantat; l'implant coclear contribueix a la interacció comunicativa tant en edats primerenques com en persones adultes els qui refereixen que amb el seu ús s'evita l'aïllament i incomunicació provocats per la pèrdua auditiva. La falta d'informació, divulgació i canals de derivació adequats dificulten el desenvolupament d'aquesta tecnologia, que nombrosos estudis han demostrat que retarda l'aparició de la demència senil i l'Alzheimer. En retardar aquestes malalties, la implantació coclear és molt rendible econòmicament ja que s'amortitza en només 18 mesos.

Volem posar l'accent que, gràcies als implants coclears, les persones diagnosticades de sordesa severa-profunda aconsegueixen escoltar. És necessari trencar l'estigma que poden produir les discapacitats, especialment les invisibles, com ho són les sensorials.

Federació AICE representa des de fa més de 25 anys a nivell estatal els interessos de les persones sordes que actualment són usuàries d'implant coclear en tot el territori espanyol. La seua missió és la divulgació verídica de la informació sobre l'implant coclear en tots els seus àmbits i la defensa dels interessos i drets del col·lectiu, així com de les seues famílies, oferint assessorament i suporten qualsevol etapa de lavida.

Per a commemorar la celebració, Federació d'Associacions d'Implantats Coclears d'Espanya, ha optat per realitzar activitats de divulgació i conscienciació a la societat en general sobre la pèrdua auditiva mitjançant trobades, taules informatives, tallers,missatges en transports públics i municipis  d'Espanya,per a visibilitzar l'implant coclear (veure llista en:www.implantecoclear.org/diaic) i ha publicat amb motiu de la celebració, un Manifest, que adjuntem.

 https://youtu.be/NLrNzyA96Zo 

   

 

Més informació: 96.202.51.22 / 66.196.66.63

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Estem a la seua disposició per a entrevistes – notícies – material audiovisual amb persones sordes implantadescoclears, membres de la Federació, professionals sanitaris i/o representants de les administracions i/o empresescol·laboradores

Dia del Implant Coclear i Dia Mundial de l'Audició

Escrit per AICCV on .

 AICCV Da IC para TOTEM

 

El 25 de febrer se celebra el Dia de l'Implant Coclear, i el 03 de març El Dia Mundial de l'Audició, per això, les activitats proposades són les següents a la Comunitat Valenciana:

Alacant

Cartelleria en el TRAM tramvia. 25/02 al 15/03

Il·luminació d'edifici emblemàtic, data a confirmar per obres. 03/03

Castelló

Il·luminació de la Font Emblemàtica en color lila, 25/02.

Il·luminació de la Font Emblemàtica en color roig,, 03/03

Mesa Informativa en la Plaça de la Pescatería, 24/02

València

Il·luminació de la façana de l'Ajuntament en color lila, 25/02.

Mesa Informativa en la Plaça de l'Ajuntament, 25/02

Mesa Informativa en l'estació de metro de Colón, 01/03

Mesa Informativa en l'estació de metro de Safranar, 24/02

Mesa Informativa en l'estació de metro de Plaza España, 28/02

Spot en autobusos urbans (EMT), 25/02 al 03/03

Café amb socis/as de AICCV en la seu (possible focus group), 25/02

Cartelleria amb metro València, 2/02 al 15/03

Entrevista en Ràdio Esport València 91.4 per Arantxa, 03/03

Llíria

Cartelleria Edetania Autobusos, 25/02 al 03/03

Paterna

Cartelleria Edetania Autobusos, 25/02 al 03/03

Vall d'Uixó

Cartelleria Edetania Autobusos, 25/02/ al 03/03

 

Requena

Il·luminació Monument a la Verema, 25/02

*Es realitzaran xarrades en Centres Educatius de les 3 Províncies de la Comunitat.

 

Calle Campos Crespo, núm. 86 bajo, derecha
Barrio de San Isidro

46014 Valencia

Tlf: +34.96.202.51.22

aiccv@implantecoclear.org

Usamos cookies para mejorar nuestro sitio web y su experiencia al usarlo. Se han instalado las cookies utilizadas para el funcionamiento esencial de la web. Para leer más acerca de la política de privacidad, vea Política de privacidad.

Política de Cookies

muğla escort bayan escort aydın bayan escort bayan çanakkale escort balıkesir bayan escort tekirdağ escort gebzet escort mersin buca escort bayan edirne escort bayan