Visibilitzem la pèrdua auditiva i l'implant coclear. Setmana Internacional de les Persones Sordes 20 al 26 de setembre 2021

Escrit per AICCV on .

Hui comença la Setmana Internacional de les Persones Sordes que acaba amb el Dia Internacional de la Sordesa celebrat l'últim diumenge setembre a tot el món; aquest any 2021, el 26 de setembre.

Durant aquests dies se celebraran actes per a la visibilitzar i conscienciar sobre la pèrdua i cura auditiva.

Segons l'Informe Mundial de l'Audició de l'OMS (WRH) llançat aquest 2021, les dades de cara a un futur no tan llunyà són alarmants. La previsió per a l'any 2050 és que existisquen a tot el món 700 milions de persones amb problemes greus de pèrdua d'audició.

Afirma que actualment 1.000 milions d'adults i joves corren el risc de patir pèrdua auditiva permanent i evitable, d'ací sorgeix la necessitat de fer arribar la informació a la societat en general perquè es consciencie en la cura diària de la seua salut auditiva. L'ús d'auriculars més d'una hora al dia o el volum excessiu amb el qual s'escolta música són dues dels problemes més destacats, per això remarca que xicotetes accions poden marcar l'esdevenir de la nostra audició.

Anualment, es perden 980.000 milions de dòlars, principalment a causa de la pèrdua de productivitat i aïllament social atribuïda a la pèrdua auditiva no atesa. Dada que es podria revertir amb una inversió per part dels Governs de 1,40 $ anuals per persona per a prestar serveis de cura de l'oïda, perquè s'estima que en 10 anys el guany seria de 16 dòlars per cada $ invertit.

Si no s'aborda, la pèrdua auditiva pot afectar negativament molts aspectes de la vida: comunicació, desenvolupament del llenguatge i parla en els xiquets, cognició, educació, ocupació, salut mental i relacions interpersonals.

En 2019 la pèrdua auditiva relacionada amb l'edat va ser la tercera causa més elevada d'anys viscuts amb discapacitat a nivell mundial i la principal causa per a adults majors de 70 anys.
Els implants coclears són dispositius electrònics, especialment útils quan l'audiòfon té poc o cap benefici o no es pot utilitzar. (WRH, pàgina 98) La tecnologia auditiva, com els audiòfons i els implants coclears, són eficaços i rendibles i poden beneficiar tant a xiquets com a adults. (WRH, Resum executiu, pàgina 6)

A tot el món hi ha més de 500.000 persones usuàries implantades coclears i a Espanya concretament, comptem amb al voltant de 20.000 persones implantades coclears.

“L'implant coclear és la meua vida. Sense ell no podria viure. No de morir. Però no tindria felicitat. No podria sentir. És una bogeria. Gràcies als implants coclears em van salvar la vida” Xiquet de 10 anys implantat bilateral.

Poden veure aquesta i més vivències enwww.youtube.com/FederacionAICE

Federació AICE, ONG sense ànim de lucre i declarada d'Utilitat Pública, va ser creada en 1996, complint en 2021, 25 anys d'antiguitat, i representa a nivell espanyol els interessos de les persones sordes usuàries de l'implant coclear. Amb l'objectiu d'assessorar, fer costat a les persones amb pèrdua auditiva, així com divulgar la cura de l'audició i l'implant coclear, cerca eliminar les barreres de la comunicació amb més accessibilitat millorant el dia a dia dels #*ImplantadosCocleares. Federació AICE pertany internacionalment a EURO-CIU l'Associació Europea d'Usuaris d'Implant Coclear i és membre del Fòrum Mundial de l'Audició, de l'OMS. Té delegacions en la majoria de comunitats autònomes d'Espanya amb l'objectiu de facilitar informació i assessorament a qualsevol persona interessada.

Gracias a los implantes

Resum Informe Mundial de l'Audició de l'OMS (WRH) en castellà:

https://drive.google.com/file/d/1_3cvH_u6SfegHC2RZrLTJV0I8-W0xEjj/view?usp=sharing

 

CONTACTE PER A ARTICLES, MATERIAL I/O ENTREVISTES en qualsevol punt d'Espanya:

Laia Zamora, Relacions Públiques de Federació AICE Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. 695532627
Mariló, Comunicació Federació AICE Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. 933317475
Facebook: Federación AICE
Instagram: federacionaice
Twitter: federacionaice
Web: http://implantecoclear.org/
Youtube: FederacionAICE

Ajudes per a la realització d'estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional per a l'exercici 2021

Escrit per AICCV on .

Requeriments

1. Podran ser beneficiàries les entitats sense ànim de lucre que promoguen el desenvolupament de programes d'estades vacacionals per a persones amb diversitat funcional, que es troben inscrites en el Registre d'Entitats Titulars d'Activitats d'Acció Social, en el sector corresponent a persones amb diversitat funcional, que tinguen entre les seues finalitats socials, recollides expressament en els seus estatuts, la realització d'activitats a favor de les persones amb qualsevol tipus de diversitat funcional o la promoció dels drets d'aquestes.
2. Les entitats que concórreguen a la convocatòria anual d'aquestes subvencions han d'acreditar que disposen d'estructura, mitjans materials i personals suficients per a garantir el compliment de les finalitats del programa d'estada vacacional, a través de la corresponent memòria, i poder acreditar l'experiència i la capacitat operativa que resulte necessària per a aconseguir els objectius proposats en el programa.
3. Les condicions per a ser entitat beneficiària han de ser prèvies a la data de finalització del termini per a la presentació de les sol·licituds i s'ha de mantindre durant tot el període d'execució de l'activitat subvencionada.

Termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes a comptar des del següent al de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 9146 / 09.08.2021. Termini del 10 d'agost al 9 de setembre de 2021.

Més informació al web de la Generalitat Valenciana

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA I ASSEMBLEA GENERAL AICCV 2021

Escrit per AICCV on .

Assamblea socios 2021 foto 3

El passat 30 de juny de 2021 es van celebrar les Assemblees Extraordinària i General d’AICCV en les quals les persones sòcies que van assistir van poder en primera instància decidir sobre el canvi d'Estatuts de la nostra entitat per a ampliar els Fins de la mateixa i defensar de manera oficial el treball que ja s'estava realitzant prèviament, com és la lluita en favor de les dones, específicament les implantades coclears. I la promoció del voluntariat entre els membres del nostre col·lectiu com a mitjà per a fomentar l'apoderament i la inclusió social.

Assamblea socios 2021 foto 2

 

Posteriorment, en l'Assemblea General i després de l'aprovació del balanç econòmic de 2020 sotmès a una auditoria externa, es van presentar tots els programes que s'estan realitzant actualment en 2021 així com el seu estat de realització.

 

Per a finalitzar, es va procedir a l'elecció de la Junta Directiva, la qual s'ha format comptant amb tres noves incorporacions, Jana Beneito, Carlos Hernández i Miguel Martín. Els assistents van tindre el plaer d'acomiadar a dues persones que han treballat intensament per la nostra associació, com són Juan José *Cristófol i Jesús Benavent, als quals els agraïm tota la labor realitzada per a la millora i el creixement de AICCV.

Totes dues Assemblees van ser accessibles a la comunicació i els assistents van poder seguir-la tant en format en línia com presencial.

La Junta Directiva de AICCV per a l'any 2021 queda composta per:

Presidència: Laia Zamora Amat

Vicepresidència: Carlos Hernández Poveda

Secretaria: José Manuel Gándara Ortiz

Tresoreria: Jana Beneito Molina

Vocalia: Lara Madrid Carrizosa

Vocalia 2: Miguel Martín Marín

A tots ells els desitgem la millor de les sorts en el seu treball en favor de les persones implantades coclears.

Assamblea socios 2021 foto 1

FOCUS GROUP AMB SOCIS I SÒCIES A VALÈNCIA

Escrit per AICCV on .

La participació activa és molt important, les persones sòcies són el cor i la raó de ser de les Associacions. Per això, des de AICCV s'han realitzat diferents FOCUS GROUP amb persones membre de l'entitat que es van presentar voluntàries per a participar en aquesta activitat, en la qual es realitzava una anàlisi en conjunt i de lliure opinió, tant de les accions que es podrien realitzar en un futur com en la millora de les quals s'han realitzat o es realitzen en el present. En com ha afectat, positiva o negativament, l'implant coclear en la seua vida quotidiana, o quins van ser els seus dubtes principals abans de la implantació, ajudant així a millorar per exemple els serveis d'assessoraments a futures persones candidates a ser implantades.

20210508 Focus Group

20210508 Focus Group 2

 

 

 

 

 

 

 

Més de 30 persones van participar en dos grups dividits entre joves i adults, abastant així diferents perspectives sobre una mateixa qüestió depenent de l'edat, de si s'és implantat o familiar o del moment en el qual van ser implantades.

20210508 Focus Group jvenesAquestes sessions aporten molt al dia a dia de l'entitat, mostrant noves línies d'actuació possibles, com la que està en procés d'estudi i valoració de posada en marxa, com és la bossa de donacions d'Implants de segona mà per a ajudar a persones amb pocs recursos. O com l'increment d'activitats lúdiques quan la situació pandèmica ho permeta, perquè es valora molt positivament la interacció amb altres persones que es troben en situacions similars.

 

Des de l'equip d’AICCV volem agrair la participació i el bon fer de tots els assistents, i animem a totes les persones interessades a augmentar el seu compromís social al fet que es posen en contacte amb l'associació per a participar tant en els pròxims FOCUS GROUP com en les diferents accions que es realitzen en pro de la millora del nostre col·lectiu, el primer motor de canvi hem de ser els membres de l'Associació.

C/ Taula de Canvis, 8 pta.2
46001 Valencia

Tlf: +34.96.202.51.22

aiccv@implantecoclear.org

Usamos cookies para mejorar nuestro sitio web y su experiencia al usarlo. Se han instalado las cookies utilizadas para el funcionamiento esencial de la web. Para leer más acerca de la política de privacidad, vea Política de privacidad.

Acepto las cookies de esta web.
Política de Cookies