Laboratori Insonor
Facebook Laboratori Insonor: https://www.facebook.com/LaboratorioInsonoro/
En l'actualitat, la Comunitat Valenciana està vivint un autèntic "Boom" de grans festivals de música en els quals la sobre exposició a nivells diferents sons i altÃssims volums són continus durant diverses llargues jornades i amb potències musicals notablement superiors a dècades passades. A això cal sumar l'imparable creixement de l'ús del mòbil i dels auriculars en diferents activitats com són passejos de treball i oci, viatges en autobusos, estudis en biblioteques, activitats esportives i una infinitat de moments en els quals l'oïda està en contacte amb un auricular amb un volum excessiu.
Des d'AICCV (Associació d'Implantats Coclears de la Comunitat Valenciana, realitzem una campanya de sensibilització, formació i prevenció auditiva que compta amb la realització de tallers per a infants, adolescents i joves de 4 a 25 anys assistents a Instituts de Batxillerat i Formació Professional, aixà com de centres juvenils municipals.
OBJECTIUS
-Crear una consciència real sobre la capacitat destructiva invisible dels decibels.
-Mostrar els recursos disponibles en cas d'haver patit ja lesions auditives, com audiòfons i implants coclears.
-Sensibilitzar sobre les barreres de comunicació i els mitjans d'accessibilitat.
-Realitzar una campanya de "preaudiometria bà sica" que puga prevenir casos de retard escolar per problemes auditius no detectats d'una manera lúdica.
DESCRIPCIÓ
El taller està realitzat per dos monitors, entre els quals destaca una educadora de 20 anys amb implant coclear i es realitza mitjançant una divertida dramatització amb vestuari, attrezzo i efectes especials, a més del lliurament de trÃptics informatius i una enquesta d'avaluació.
Es realitza preferentment a l'aula multi usos i es poden realitzar dues sessions per centre al dia. En finalitzar la sessió, es facilita un informe al Gabinet d'Orientació en els quals s'inclou l'alumnat susceptible de realitzar-se una audiometria oficial i on pot realitzar-les de manera gratuïta, a més d'oferir el SAPA (Servei de Suport a la Pèrdua Auditiva) als centres per a portar un adequat seguiment.
PROGRAMA
- A. Presentació del Laboratori 4 min.
- B. Dinà miques participatives 10 min.
- C. Xarrada formativa 15 min.
- Sr. Projecció vÃdeos varis 5 min.
- E. Torn de dubtes 3 min.
- F. Proves pre-audiometria 15 min.
- G. Comiat 4 min.