Marcar la "X Solidària" a la renda és fer que les coses bones passin

Escrit per AICCV - Federación AICE el .

o Marcar la "X Solidària" a la renda és fer que les coses bones passin: ajuda els qui més ho necessiten sense cap cost econòmic per a les persones contribuents.

o El 2024 gairebé 280 mil persones més s'han sumat a marcar la casella 106

o "X Solidària" a la seva renda respecte a l'any anterior, sumant més de 12,3 milions de persones.

o Encara hi ha un 48% de la població que no marca la casella de Fins Socials a la seva renda, si totes les persones ho fessin es podrien recaptar 861 milions per a projectes socials. Amb aquest senzill gest, es destina un 0,7 % dels impostos a projectes socials que ajuden els qui més ho necessiten, sense cost per a la persona contribuent: ni pagues més, ni et tornen menys.

Per marcar-la, només cal seleccionar la casella 106 d'Activitats d'Interès Social a la web o el botó de Fins Socials a la secció d'Assignació tributària a l'app. Gràcies a la solidaritat ciutadana, ja són més de 12,3 milions de persones les que contribueixen a millorar la vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat, com ara persones en situació de pobresa i/o exclusió social, dones, famílies, gent gran, persones amb discapacitat o infància, entre d'altres.

El 2024, 279.775 persones més es van sumar a aquest moviment solidari al qual ja s'ha unit el 52% de la població.

https://www.xsolidaria.org/

3 de març: Dia Mundial de l´Audició

Escrit per AICCV el .

 Canviem mentalitats sobre la pèrdua auditiva:

Des dels videojocs a la vellesa

Administracions públiques de tota la Comunitat Valenciana, a petició d'AICCV, s'uneixen a la campanya per a prendre mesures que garantisquen una bona salut auditiva per a tota la vida

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l'Audició, 3 de març, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llançat la campanya "Canviar mentalitats: Empodera´t per fer de la cura de les oïdes i l´audició una realitat per a tots!", en la qual la Federació AICE (Federació d'Associacions d'Espanya), participa des del seu inici per potenciar en territori espanyol la importància de corregir els conceptes equivocats,  que estigmatitzen, sobre la pèrdua auditiva, molt comuns entre el públic en general i fins i tot entre professionals d'atenció primària de salut. 

El lema d'enguany es basa en l'enfocament de l'any passat sobre el canvi de mentalitats pel que fa a la cura de les oïdes i l'audició. En enllestir les persones a reconèixer la importància de la salut auditiva, aquesta campanya té com a objectiu inspirar-les a canviar el seu comportament per protegir la seua audició dels sons forts i prevenir la pèrdua auditiva, revisar la seva audició regularment, usar dispositius auditius si és necessari i donar suport als qui viuen amb pèrdua auditiva. Les persones empoderades poden impulsar el canvi per elles mateixes i en la societat en general.

En el Dia Mundial de l'Audició 2025, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) presenten la primera norma mundial sobre escolta sense riscos per als videojocs i els ciberesports (o esports electrònics), amb la qual es pretén reduir i prevenir el risc de pèrdua auditiva. Fins ara, no es disposava de pautes o normes d'escolta sense riscos per als aparells i programes de videojocs.

image                 

 

El Dr. Jérôme Salomon, Subdirector General de l'OMS per a la Cobertura Sanitària Universal/Malalties Transmissibles i No Transmissibles, ha dit: «Hui en dia, tots podem vetllar per la nostra salut auditiva al llarg de la vida. La norma de l'OMS i la UIT sobre escolta sense riscos ajuda governs, fabricants, la societat civil i altres parts interessades a reduir els riscos per tal que les persones de totes les edats puguin protegir les seves oïdes i la seva audició, fins i tot quan gaudeixen dels videojocs».

La nova norma proporciona informació, recomanacions i recursos perquè els videojugadors protegeixin la seua audició dels sons forts dels videojocs.

Seizo Onoe, Director de l'Oficina de Normalització de les Telecomunicacions a la UIT, explica: «Donat el continu creixement dels videojocs i els ciberesports, així com de la diversitat d'aparells que utilitzen els usuaris per accedir a aquests continguts, les normes sobre escolta sense riscos són fonamentals per prevenir danys auditius, especialment en els nens.

L' elaboració de normes tècniques eficaces requereix col·laboració i aprofitament de les competències que cadascú pugui aportar. Estem molt agraïts a l'OMS per cooperar amb nosaltres aportant els seus coneixements i la seva experiència en matèria d'escolta sense riscos, i ens complau presentar aquesta norma en el Dia Mundial de l'Audició».

image 

En concret, formula les següents recomanacions per als dispositius de videojocs:

 

-Control de dosimetria del volum per mesurar l' exposició del jugador al so.

-Missatges informatius sobre el nivell de so i estimacions del temps que falta per arribar al límit recomanable.

-Un sistema de control de volum fàcil d' usar i d' ajustar.

Un «mode segur» perquè ajuste automàticament el volum.

S'estima que per al 2030, més de 500 milions de persones tindran pèrdua auditiva discapacitant que requerirà rehabilitació. La forma en què escoltarem en el futur dependrà de com cuidem les nostres oïdes avui, ja que molts casos de pèrdua auditiva es poden evitar mitjançant l'adopció de pràctiques d'escolta segura i de cura auditiva adequada. Per als qui viuen amb pèrdua auditiva, la detecció primerenca i l' accés a una rehabilitació oportuna són essencials per assolir el seu màxim potencial.

Ens hem d'enfrontar a dos desafiaments claus en l'atenció de l'oïda i l'audició. El primer, la falta de capacitat del Sistema Nacional de Salut per brindar atenció integrada al llarg de la vida de les persones. Per això, Federació AICE advoca i proposa una major inversió per aconseguir un diagnòstic primerenc i circuits d'atenció integral, com proporcionar audiòfons o implants coclears i ajudar en el cost del manteniment dels mateixos, així com oferir rehabilitació logopèdica inicial i posteriorment periòdica per a la resta de les nostres vides per treure-li el major rendiment als dispositius.

Hui en dia, encara trobem alguns professionals sanitaris d'atenció primària que no deriven quasi possibles candidats, des de xiquets a especialment gent gran, en pensar que no podrien beneficiar-se dels ajuts tècnics, com l'implant coclear que és l'únic dispositiu mèdic capaç de reemplaçar un sentit, una tecnologia que ha revolucionat el món de la deficiència auditiva.

"Segons els estudis, només el 6% dels possibles candidats a l'implant coclear, arriben als serveis d'otorrinolaringologia especialitzats i són implantats" recorda Inmaculada Soto, Presidenta de Federación AICE, que lluita per aconseguir un accés equitatiu a la cura de l'oïda i l'audició.A Espanya hi ha 1.230.000 persones amb pèrdua auditiva de diferent tipus i grau, de les quals més de 310.200 serien severoprofundes o cofòsiques, de les quals només 25.000 són usuàries d'implant coclear. I quan per fi s'implanten, el cost del manteniment va a càrrec de les famílies, perquè no hi ha una prestació igualitària de per vida".

Federación AICE, seguint les indicacions de l'OMS, i en col·laboració amb les Administracions Públiques, ha fomentat la il·luminació en roig de monuments emblemàtics per tot el territori, com la font de la Cibeles a Madrid, el Palau de l'Aljafería a Saragossa, la façana de diversos Ajuntaments com Santa Cruz de Tenerife, Alcantarilla, Cartagena, Lugo,  Ibiza, Valladolid, Móstoles, Hospitalet de Llobregat, Albacete,

Estepona, Granada, Linares, Santander, Torrelavega, Reinosa, Potes, Castro Urdiales, Laredo, Conca, Salamanca, Tarragona, Alcalá de Henares, la façana de la Capitania general del Port de Badalona, el pont romà a Ourense, les Fonts de l' Avd. Constitució i Alemanya a Avilés, la porta la mar a València, la Plaça Major a Castelló, la diputació d'Albacete, el museu de la ganiveteria d'Albacete, la seu de la delegació del govern a Osca, Font de la Hispanitat, Fonts dels Màrtirs i Font del Batallador a Saragossa, a Sevilla les Fonts de Plaça Espanya i la Glorieta Don Juan de Austria,  a més comptarem amb els estadis del Sadar a Pamplona, el Nou Mirandilla a Cadis i el Ciutat de València a València.

A més, hem reforçat la campanya a través d'ubicació de cartelleria informativa en ciutats com València, Saragossa, Madrid, Ibiza i 20 municipis més, i amb la col·laboració d'empreses de transports, mitjançant espots publicitaris i cartelleria, en MetroValencia, Mobility ADO a Vigo, Autobuses TUSSAM a Sevilla, Avanza de Zaragoza, TMB a Barcelona, EMT a València i en el Transport Urbà de Santander.

Des de la nostra entitat instem els governs que prenguin mesures per integrar l'atenció de l'oïda i l'audició a l'atenció primària de salut, implementar enfocaments comunitaris que acostin els serveis a les persones i liderar iniciatives per crear consciència i mitigar l'estigma relacionat amb la pèrdua auditiva, així com fomentar estratègies d'homogeneïtat i estandardització en la recopilació de dades de qualitat,  qualitativa i quantitativa.

L'OMS llançarà el dia 1 de març de 2025 el primer estàndard per a videojocs i esports online, així com un mòdul específic per a l'escolta segura en programes educatius i fullets per a melòmans i persones amants dels videojocs.

 

image 

 

Enllaços relacionats

L'OMS ha publicat una sèrie de documents informatius i recursos per conscienciar el públic, que contribuiran a canviar la mentalitat relacionada amb la cura de les oïdes i l'audició que és crucial per millorar l'accés i mitigar el cost de la pèrdua auditiva no tractada. Aquests materials estan a disposició de tots els grups de la societat civil (famílies, professionals dels sectors sanitaris, educatius, etc.), que els poden utilitzar per informar sobre la importància de la cura de les oïdes i l'audició. 

  https://www.who.int/campaigns/world-hearing-day   

  https://www.who.int/campaigns/world-hearing-day /2025

  https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/deafness-and-hearing-loss        

Dia Internacional de l'Implant Coclear a la Comunitat Valenciana

Escrit per AICCV el .

El Dia Internacional de l'Implant Coclear s'ha commemorat a la Comunitat Valenciana amb una sèrie d'iniciatives destinades a donar visibilitat a aquesta efemèride. Des de la il·luminació de monuments fins a xerrades informatives, passant per la difusió en xarxes socials i la participació d'institucions, centres educatius, universitats i entitats esportives, la campanya ha aconseguit sensibilitzar la societat sobre la importància de l'implant coclear i l'accessibilitat auditiva.
A continuació, repassem les accions més destacades que es van dur a terme a Castelló, Alacant i València per a celebrar aquesta jornada.
 
A la província de Castelló, la Font de la Plaça Major es va il·luminar de morat com a símbol de suport al Dia Internacional de l'Implant Coclear, igual que l'Ajuntament d'Onda. A més, l'Ajuntament va distribuir cartells informatius en els Centres d'Envelliment Actiu (CEA) de tota la província per a sensibilitzar a la població.
 
El 25 de febrer, en col·laboració amb la regidoria de la Gent Gran, es va dur a terme una xarrada en el CEA de Castelló dirigida a persones de la tercera i quarta edat. L'esdeveniment va comptar amb la participació de la Dra. Marta Faubel, Cap d'ORL de l'Hospital General Universitari de Castelló, qui va oferir informació detallada sobre l'implant coclear, el seu funcionament i els beneficis que aporta als qui pateixen pèrdua auditiva severa. A més, es van realitzar xarrades de sensibilització dirigides a l'alumnat del CEIP Fadrell, amb l'objectiu de conscienciar a les noves generacions sobre la importància de l'accessibilitat auditiva.
 
A la província d'Alacant, es va il·luminar l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i la cartelleria de la campanya es va difondre en la flota d'autobusos de l'empresa Autobuses Melillenses, a la ciutat d'Elx. A més, en el Centre Educatiu Santa Teresa d'Alacant es va impartir el 12 de febrer una xarrada sobre l'implant coclear dirigida al personal docent i no docent.
 
A València, diverses institucions van participar en la celebració. L'Ajuntament de València va recolzar la iniciativa difonent informació en les seues xarxes socials, col·locant el 25 de febrer, una taula informativa en el propi edifici consistorial i il·luminant el monument de la Porta de la Mar. Així mateix, es va publicar el cartell del Dia de l'Implant Coclear a les pantalles (MUPIS) situades a la Plaça de l'Ajuntament.
 
L'Ajuntament de Sagunt també es va sumar a la campanya il·luminant la façana del seu edifici, mentre que l'Ajuntament de Moncada va organitzar una xarrada per a persones majors i va disposar una taula informativa en el seu Centre de Majors.
 
Altres municipis com Viver i Alcublas també es van unir a la commemoració del Dia Internacional de l'Implant Coclear, col·locant estands informatius en les seues places principals, enfront dels edificis de l'Ajuntament, per a donar visibilitat a aquesta causa i sensibilitzar als ciutadans sobre la importància de l'implant coclear.
 
El transport públic metropolità també hi va participar activament. Des del 24 de febrer, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) va vinilar tres autobusos amb el cartell de la campanya, els quals van circular per València fins al 6 de març. A més, l'EMT va emetre un espot informatiu en les pantalles de la seua flota, mentre que Metrovalencia va instal·lar panells informatius en algunes estacions durant tota la setmana. Així mateix, es van habilitar estands informatius en tres de les estacions amb major afluència de viatgers: Colón, Safranar i Xàtiva.
 
El Llevant UD també es va sumar a la sensibilització sobre l'implant coclear, projectant un vídeo en els seus videomarcadors abans del partit contra el Mirandés. A més, va il·luminar el seu estadi i ens va convidar al costat d'un grup de socis a prendre'ns una fotografia amb la il·luminació commemorativa.
 
Les universitats de la Comunitat Valenciana també van donar suport a la iniciativa. La Universitat Catòlica de València (UCV) va difondre la cartelleria tant en format físic en les seues instal·lacions com en xarxes socials, mentre que la Universitat Jaume I (UJI) va compartir el cartell a través de les seues plataformes digitals.
 
Finalment, la Universitat Jaume I (UJI) també es va sumar a la commemoració a través de la seua emissora universitària amb un programa especial en "Sense Barreres", espai dedicat a la inclusió i l'accessibilitat. Durant el programa, es va abordar la importància de donar visibilitat a l'implant coclear i Laura Garrigós va explicar la seva experiència com a usuària i sòcia. A més, l'UJI va difondre el cartell commemoratiu a través de les seues xarxes socials, contribuint a la visibilització d'aquesta iniciativa
 
 
 

III Concert Solidari en benefici de Federación AICE

Escrit per AICCV - Federación AICE el .

La Novena de Beethoven sonarà a València en l'III Concert Solidari en benefici de Federació AICE, homenatjant als qui han recuperat l'audició gràcies a l'implant coclear.
En aquesta ocasió ens traslladarem fins al magnífic Palau de la Música de València. Tant el Quartet de corda València com Federació AICE ens hem proposat omplir el Palau i per a això us animem a assistir.
El programa d'enguany comptarà amb la participació de l'Orquestra Filharmónica de la Universitat de València, el cor Amici Musicae de Saragossa, el Quartet de corda València i els seus Friends. A més actuaran com a solistes la soprano Tanya Durán-Gil, la mezzosoprano Myriam Arnouk Cerdà, el tenor Jesús Álvarez Carrión i el baix Pau Armengol.
L'objectiu d'aquest concert és demostrar al món sencer que les persones amb implant coclear poden gaudir de la música plenament.
Reserveu-vos la data, 15 de febrer, us avisem amb temps, i veniu a València, podreu conèixer la ciutat, gaudir de la seva gastronomia i dels seus paisatges i com a colofó assistir a un increïble concert.
Animeu-vos, estem segurs que us encantarà!
I si no pots venir però vols col·laborar pots fer-ho en el nostre Bizum Solidari 08765


https://palauvalencia.com/entradas_esp/concierto-benefico-federacion-aice/

III Concert Solidari en benefici de Federación AICE

 

Calle Campos Crespo, núm. 86 bajo, derecha
Barrio de San Isidro
46014 Valencia

Tlf: +34.96.202.51.22

aiccv@implantecoclear.org

Declarada de utilidad Pública en el BOE 223 de 18 de septiembre de 2023

Usamos cookies para mejorar nuestro sitio web y su experiencia al usarlo. Se han instalado las cookies utilizadas para el funcionamiento esencial de la web. Para leer más acerca de la política de privacidad, vea Política de privacidad.

Política de Cookies

muğla escort bayan escort aydın bayan escort bayan çanakkale escort balıkesir bayan escort tekirdağ escort gebzet escort mersin buca escort bayan edirne escort bayan